Izvor: Blic, 13.Avg.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samo javni dijalog sa Đukanovićem

Samo javni dijalog sa Đukanovićem

PODGORICA (Tanjug) - Predsednik Socijalističke narodne partije i jedan od lidera Koalicije 'Zajedno za Jugoslaviju' Predrag Bulatović rekao je da je za rešenje političke krize u Crnoj Gori neophodan dijalog dva suprostavljena bloka, kojim bi se došlo do dogovora, vanrednih izbora ili referenduma.

Bulatović je u intervjuu Televiziji 'Montena' kazao da i platforma Koalicije 'Zajedno za Jugoslaviju' i DOS o ustavnom preuređenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odnosa Crne Gore i Srbije 'može biti podložna dijalogu'.

- Ono o čemu se ne može voditi dijalog jeste jedan međunarodno-pravni subjektivitet - istakao je on i kao 'površno' ocenio tumačenje crnogorskog premijera Filipa Vujanovića da je platforma Koalicije 'Zajedno za Jugoslaviju' unitarnija od predloga DOS.

- Prema našem zajedničkom predlogu, nova savezna vlada imala bi predsednika i pet ministarstava, tako da niko ne može reći da se radi o unitarizaciji - ocenio je Bulatović, dodavši da je siguran da će ta platforma dobiti podršku međunarodne zajednice. Predsednik SNP je kao neistinite odbacio navode o tajnim razgovorima između njega i crnogorskog predsednika Mila Đukanovića.

- Ideja o koncentracionoj vladi i priča o potrebi dijaloga je, očigledno, zabrinula Liberalni savez, jer trenutno ima poziciju jezička na vagi i plaši se da je ne izgubi. Zato je Slavko Perović lansirao priču o tajnim pregovorima između mene i Đukanovića - kazao je Bulatović. On je rekao da je spreman da razgovara sa Đukanovićem, 'ali samo kao predsednikom DPS' i to na nivou predsednika i delegacija DPS i SNP, s tim da 'sadržaj razgovora bude javan'.

Bulatović je izrazio uverenje da će do rešenja državne krize u Crnoj Gori doći na demokratski način. 'Da li će to biti dogovor i kompromis svih političkih partija u Crnoj Gori, novi vanredni izbori ili referendum - svejedno je. Važno je da se do rešenja dođe na demokratski način i na opšte dobro svih građana Crne Gore', rekao je on.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.