Izvor: B92, 07.Nov.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVM: Amandmani ili ne glasamo

Subotica -- Poslanici SVM neće podržati Predlog zakona o sedištima i područjima sudova i javnih tužilaštava ukoliko njihovi amandmani ne budu prihvaćeni.

Prema rečima poslanika Saveza vojvođanskih Mađara Balinta Pastora, taj zakonski predlog koji je u skupštinskoj proceduri, predviđa uvođenje samo 34 osnovna suda u Srbiji, što bi za građane Vojvodine značilo da neće dobijati usluge u pravosuđu na adekvatnom nivou.

Savez vojvođanskih Mađara, koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << član vladajuće koalicije, predlaže da se uz sedam osnovnih sudova, koliko je predviđeno za Vojvodinu, uvedu još tri.

"Bez četiri glasa Saveza vojvođanskih Mađara nijedan zakon ne može biti siguran. Naravno, svi ovakvi zakoni se usvajaju prostom većinom, ali je potrebno obezbediti 126 kartica pre početka glasanja. Možda će neke opozicione stranke podržati zakon, ali neće obezbediti kvorum", rekao je Pastor na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, druge stranke ne bi trebalo ovakav potez Saveza vojvođanskih Mađara da dožive kao pretnju.

Dodao je da poslanici Saveza vojvođanskih Mađara u Skupštini Srbije predstavljaju jedan region i da je prevashodni zadatak poslaničke grupe zaštita interesa građana iz tog regiona.

"Ne možemo podržati zakonski predlog koji dovodi u gori položaj građane našeg regiona od njhovog trenutnog položaja", rekao je Pastor.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.