Izvor: B92, 25.Jan.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Referendum za Mostar kao jednu opštinu

Mostar -- U mostarskim gradskim opštinama sa hrvatskom većinom u nedelju se održava referendum na kojem će se građani izjasniti jesu li za grad Mostar kao jednu opštinu, jednu izbornu jedinicu i izborni postupak za Gradsko veće Mostara, kao i u drugim jedinicama lokalne samouprave u BiH. Odluku o raspisivanju referenduma veća opština Zapad, Jugozapad i Jug donela su 9. januara ove godine, nakon što su odbacile Predlog statuta Grada Mostara predsedavajućeg Komisije za njegovu izradu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Norberta Vinterštajna, koji predviđa Mostar ustrojen kao jednu opštinu sa šest izbornih jedinica.

Referendumsko izjašnjavanje organizovale su proteklih meseci i mostarske gradske opštine Sever i Jugoistok, na kojem se većina građana izjasnila za zadržavanje sadašnjeg statusa jedinice lokalne samouprave, organizovane kao opština.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.