Izvor: B92, 01.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radujko: Nema ozbiljne komunikacije

Beograd -- Branko Radujko kaže da nema ozbiljne komunikacije predsednika i premijera Srbije oko krize posle izbora na Kosovu.

Savetnik predsednika Srbije najavio je da će naredenih dana Boris Tadić razgovarati s kandidatima sa Srpske liste za poslanike u Skupštini Kosova i da će do kraja nedelje izneti stav o tome da li oni treba da verifikuju mandate. Radujko je, gostujući u "Kažiprstu" Radija B92, rekao da je ključno pitanje da li ti kandidati imaju legitimitet, kakvi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su uslovi za ulazak u Parlament i imaju li stvarnu podršku naroda.

"Ja mislim da nemaju, ali ti ljudi su izabrani na nekim izborima. Ne radi se o prebacivanju nikakve lopte, nego moram da podsetim da je predsednik Vlade rekao da će zahtevati nastavak razgovora o decentralizaciji. Razgovori o decentralizaciji moraće da budu vođeni s predstavnicima Albanaca, koji su izabrani sada, na ovim izborima, na izborima koji su Srbi bojkotovali. Predsednik Vlade je rekao da srpski poslanici izabrani na tim izborima, s malo, zanemarivo malo glasova, nemaju legitimitet. Dakle, imamo jednu apsurdnu situaciju, razgovaraćemo sa Albancima koji su izabrani na izborima koje mi ne priznajemo", kaže on.

Radujko kaže da će izbor pregovarača biti kao pred razgovore u Dejtonu, da će neko iz Beograda pokušati sam da razgovara ili, eventualno, da pokaže prstom na neke Srbe koji treba da učestvuju u razgovorima. On je izjavio da kabineti predsednika i premijera Srbije od početka oktobra nemaju ozbiljnu komunikaciju u vezi s narednim koracima vezanim za krizu u Pokrajini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.