Izvor: B92, 09.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Radikali nisu samo u SRS "

Novi Sad -- Nataša Kandić kaže da onih koji žele da "drže Srbiju primitivnom, nepravnom, nepristojnom i neobrazovanom" ima i u aktuelnoj vlasti.

U intervjuu novosadskom "Dnevniku", izvršna direktorka Fonda za humanitarno pravo je izjavila da je "slučaj Arandjelovac" pokazao da "radikali nisu samo u Srpskoj radikalnoj stranci". Kandićeva je kazala da nasilje kao model ponašanja polako ulazi u institucije, kao i da će ukoliko se taj trend ne zaustavi, "početi pravljenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spiskova nepodobnih, nepoželjnih i zrelih za odstrel".

"Počeće presretanja na ulici, počeće realizacija scenarija koji kao da je pripremio lično Milošević, znajući da iza njega ostaju verni mu saborci. Razlika je samo u tome što sada nemaju gde da ratuju po komšiluku, pa im ostaje da se svim silama obračunaju sa političkim protivnicima i neistomišljenicima", kazala je ona.

Prema njenim rečima, pokazalo se da u strankama koje su došle na vlast posle 5. oktobra najmanje bilo onih koji su osporavali Miloševića zbog toga što je vlast zasnivao na ratnoj politici i zbog toga što je Srbiju pretvorio u kriminalnu državu.

Posledica toga je, kako je navela, to što je obračun sa krvavom prošlošću mnogo teži i poseže se za manipulacijama čiji je cilj da se generacijama koje dolaze ostavi u nasleđe slika proteklih zbivanja koja je u neskladu sa činjenicama.

"Upravo odnos prema Srebrenici najbolje ilustruje takav pristup. Ali, velika je zabluda da Srbija može da izgradi demokratsku budućnost na lažima, skrivanju i poricanju zločina", kazala je Nataša Kandić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.