Priveden premijer Federacije BiH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2020, 22:55

Priveden premijer Federacije BiH

Predsednik vlade Federacije BiH Fadil Novalić, direktor uprave Civilne zaštite tog entiteta BiH Fahrudin Solak i vlasnik kompanije "Srebrena malina" Fikret Hodžić privedeni su u četvrtak na ispitivanje u sedište Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u sklopu istrage o sumnjivoj kupovini bolničkih respiratora.

Dvojica entitetskih zvaničnika, kao i Hodžić, ranije su već davali iskaze istražiteljima nakon što je slučaj preduzelo Tužilaštvo BiH, prenosi sarajevska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << TV N1.

Novaliću su policijski istražitelji u sredu oduzeli mobilni telefon kako bi veštačenjem proverili s kim je i kada kontaktirao u vezi s nabavkom respiratora.

Sporni respiratori, nabavljeni u Kini za 5,3 miliona evra, pokazali su se neupotrebljivim na bolničkim odeljenjima intenzivne nege, a istraga treba da utvrdi kako je "Srebrena malina" dobila posao za koji nije registrovana s obzirom da je reč o firmi čija je delatnost prerada i uzgoj voća i povrća.

Ova kompanija je posao dobile neposrednom pogodbom, a ugovor o tome potpisao je Solak.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Hapšenja zbog afere “Respiratori“, premijer Federacije BiH iza rešetaka

Izvor: RTS, 29.Maj.2020, 07:38

Predsednik vlade Federacije BiH Fadil Novalić nakon više od osam sati saslušanja zadržan je u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu u sklopu istrage o sumnjivoj kupovini bolničkih respiratora. Policija zadržala i direktora uprave Civilne zaštite Fahrudina Solaka i vlasnika...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.