Priština nije za dogovor

Izvor: Akter, 01.Jul.2015, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština nije za dogovor

U Briselu se pokazalo da Priština nije spremna da postiže dogovore, a na početku razgovora nisu bili spremni ni da ozbiljno razgovaraju, izjavio je danas direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić

Đurić je u Kažiprstu B92 rekao da je jedini odgovor predstavnika prištinskih vlasti, kada su u Briselu bili suočeni sa argumentima, bio "ne".

Ne govorimo bez razloga da je atmosfera >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << bila mučna. Lično sam zapanjen stepenom bahatosti nekih predstavnika Prištine. Nije nas to posebno tangiralo, viđali smo i neprijatnije

situacije, naglasio je Đurić.

Đurić je istakao da je druga strana tako iskazala i nepoštovanje prema domaćinu i dodao da oni u "velikom finalu nisu imali političku volju da sprovedu ono na šta su se obavezali".

Mi svaki put kada idemo tamo, idemo da rešimo probleme i da nešto dogovorimo. Ako išta bude zavisilo od nas, trebalo bi da se računa na dogovore. Ipak, tango o kome je govorio

premijer, nije delovao sinhronizovano, jer nemamo dvoje za tango, objasnio je Đurić.

Na pitanje zašto Isa Mustafa kaže da "sve što je na Kosovu pripada Kosovu", a u Beogradu se priča o dogovoru o imovini Telekoma, Đurić je rekao da je celokupna imovina Telekoma u rukama Telekoma, odnosno ćerke firme.

Te reči su u suprotnosti sa delima prištinske delegacije. Loše je što oni, umesto da šalju poruku pomirenja, šalju poruke koje ljude udaljavaju, rekao je Đurić.

Đurić je naglasio i da poseta Angele Merkel Beogradu ne utiče na to kada će biti održana sledeća runda pregovora Beograda i Prištine, već od vremena Federike Mogerini i vremena predsednika vlade.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Đurić: Priština nije spremna za dogovore

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Jul.2015

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da se u Briselu pokazalo da Priština nije spremna da postiže dogovore, a na početku razgovora nisu bili spremni ni da ozbiljno razgovaraju.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.