Izvor: Glas javnosti, 03.Mar.2010, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predrag Simić: Kušner doneo poruku EU

BEOGRAD - Profesor Fakulteta političkih nauka i bivši ambasador Srbije u Francuskoj Predrag Simić smatra da je šef francuske diplomatije Bernar Kušner zvaničnicima u Beogradu preneo poruku na koji način bi članice EU koje su priznale Kosovo bile spremne da prihvate kandidaturu Srbije.

- Poruka Beogradu glasi da za prihvatanje kandidature Srbije za članstvo u EU nije potrebno formalno priznavanje nezavisnosti Kosova, ali je potrebno uspostavljanje neke funkcionalne saradnje. Konkretno >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << to bi značilo nešto poput odnosa između Kine i Tajvana ili Istočne i Zapadne Nemačke u vreme Vilija Branta - rekao je Simić.

Rezim na vlasti u okupiranoj Srbiji je njiov rezim i naravno da ce spinovati priznavanje Kosova i Metohije na politicki prihvatljiv nacin.

Kao na primer shto objasne Afganistancima da ih ubijaju radi uspeshnije zastite od ustanika koji ne priznaju okupaciju niti kvislinske snage.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.