Izvor: B92, 07.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pozdravljena odluka Tribunala

Novi Sad -- Deo vojvođasnke javnosti je pozdravio odluku Apelacionog veća Haškog tribunala na suđenju Vojislavu Šešelju.

To veće je odlučilo da lideru Srpske radikalne stranke bude suđeno i za ratne zločine počinjene 1992. u Vojvodini, iako u Pokrajini nije bilo rata. Vojvođanski sekretar za nacionalne manjine Tamaš Korhec izjavio je da ta odluka znači da se odgovornost ne može izbegavati.

Predsednik Skupštine Vojvodine Nenad Čanak ocenio je da je u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbiji u toku novi pokušaj izbegavanja saradnje s Haškim tribunalom, a da odluka Apelacionog veća predstavlja jasnu poruku da će kazna stići sve one koji su zločine počinili.

Predsednik Nacionalnog saveta Hrvata u SCG Josip Ivanović kaže kao je uveren da će odlukom Haškog suda pravda na neki način biti zadovoljena, odnosno da će neko konačno odgovarati za proterivanje Hrvata iz Vojvodine.

Funkcioner Reformista Vojvodine Đorđe Subotić rekao je da je sasvim izvesno da je 1992. u Hrtkovcima, a pre toga i u Slankamenu i u Golubincima, učinjeno etničko čišćenje Hrvata i dodao da je razočaran što pred sudovima u Srbiji još niko nije odgovarao za zločine u Vojvodini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.