Počinju pregovori u Minsku

Izvor: Vostok.rs, 11.Feb.2015, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinju pregovori u Minsku

11.02.2015. -

Lideri Rusije, Francuske, Ukrajine i Nemačke sastaće se danas u Minsku, gde će razmatrati situaciju o okončanju neprijateljstava u Novorusiji.

Razgovori će biti vođeni o prestanku krvoprolića, akcenat će biti stavljen na povlačenje teškog naoružanja i stvaranje demilitarizovane zone.

Glavni kamen spoticanja će biti demilitarizovana zona. Moskva je ranije istakla da OEBS treba >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << preuzeti kontrolu nad tom zonom.

Prethodno su sinoć lideri na sastanku u Minsku okvirno sačinili šemu povlačenja teškog naoružanja i dogovorili režim prekida vatre i mehanizme kontrole kojih treba da se pridržavaju.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.