Počelo uklanjanje dela barikade kod Rudara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Avg.2011, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo uklanjanje dela barikade kod Rudara

KOSOVSKA MITROVICA -

U mestu Rudare kod Zvečana počelo je uklanjanje dela barikade, koja je postavljena 26. jula na putu Mitrovica - Raška, kako bi bio sprečen prolazak kosovskih specijalaca ka administrativnom prelazu Jarinje.

Državni sekretar u Ministarstvu za KiM Oliver Ivanović izjavio je Tanjugu da je uklanjanje dela barikade počelo juče popodne, i da je odluka o uklanjanju doneta na sednici Kriznog štaba predsednika četiri opštine na severu Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i zvaničnika vlasti u Beogradu.

"Brzina uklanjanja barikade će zavisiti od ponašanja druge strane, tj. kosovske vlade", rekao je Ivanović i dodao da ukoliko vlasti u Prištini ne budu korektne, onda će barikada biti vraćena veoma brzo i trajaće unedogled.

Barikada u selu Rudare je jedina preostala od tri velike prepreke na glavnim putnim pravcima na severu Kosova, postavljene u noći 26. jula kada su pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije – ROSU krenule na administrativne punktove kod Jarinja I Brnjaka prema centralnoj Srbiji.

Barikada kod Rudara je duga stotinka metara i napravljena od nekoliko slojeva šljunka, građevinskog materijala, teške mehanizacije.

Ivanović je kazao da je poslednjih dana u delu južne Mitrovice, oko rudnika Stari Trg, te u selima naseljenim Albancima u opštini Zubin Potok primetno pojačano kretanje pripadnika ROSU.

Ivanović kaže da se radi o nameri kosovskih vlasti da opipaju spremnost i reakciju Srba.

"Nema mesta panici, ali, na oprezu smo i nadziremo sve puteve prema severu", rekao je Ivanović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ivanović: ROSU se vraća u bazu

Izvor: B92, 24.Avg.2011

Kosovska Mitrovica -- Specijalne jedinice kosovske policije - ROSU, koje su jutros krenule ka administrativnim punktovima na severu Kosova, vratile su se u bazu...Specijalci su prvo krenuli ka severu Kosova i prošli preko Šalje u Podujevu, a potom krenuli zapadno od Kosovske Mitrovice gde se nalaze...

Nastavak na B92...

ROSU u bazi, u Rudaru uklanjaju barikade

Izvor: Mondo, 24.Avg.2011

Specijalne jedinice kosovske policije - Rosu, koje su jutros krenule ka punktovima na severu Kosova, vratile su se u bazu, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović. U Rudarima se uklanja barikada postavljena 26. jula.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.