Izvor: B92, 03.Jan.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pitanja za Holkerija

Priština -- Član Predsedništva parlamenta Kosova Oliver Ivanović rekao je da će koalicija "Povratak" u ponedeljak pokrenuti inicijativu kojom će od šefa UNMIK Harija Holkerija zatražiti odgovor šta znači njegov poslednji potez, kojim je preneo deo nadležnosti sa UNMIK na privremene kosovske institucije. "Prenos ovlašćenja jeste predviđen, ali na zrele, a ne na nezrele privremene institucije i mislim da je po sredi Holkerijev ustupak Albancima, koji su prihvatili standarde međunarodne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zajednice, koje ne mogu ispuniti", rekao je Ivanović.

Predsednik Srpskog pokreta otpora Momčilo Trajković izjavio je da prvi ozbiljan korak koalicije "Povratak" zbog prenošenja nadležnosti mora biti napuštanje Skupštine Kosova i Metohije. "Poslanici moraju napustiti albanske institucije, ali se bojim da oni za tako nešto nemaju hrabrosti", rekao je Trajković, izražavajući zabrinutost zbog procesa koji Kosovo vode ka nezavisnosti.

Holkeri je pred novogodišnje praznike prebacio skoro sve nadležnosti sa UNMIK na privremene pokrajinske institucije, sem onih koje su rezervisane za njega.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.