Otvorena biračka mesta u Gračanici

Izvor: Blic, 18.Jan.2015, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena biračka mesta u Gračanici

Sva izborna mesta i centri otvoreni su na vreme u Gračanici gde se danas održavaju izbori za gradonačelnika, a 20.229 građana s pravom glasa bira među četri kandidata.

Birači kao i na prošlim lokalnim i parlamentarnim izborima na Kosovu, mogu da glasaju s važećim ličnim dokumentima koje su izdali MUP AP Kosovo i MUP Srbije, rekao je sinoć agenciji Beta član Centralne izborne komisije Kosova Nenad Rikalo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Rikalo je na taj način demantovao navode pojedinih prištinskih medija da sutra neće moći da se glasa sa srpskim dokumentima.

"Glasaće se od sedam do 19 sati, u deset biračkih centara, na 27 biračkih mesta. Ukoliko neki od kandidata osvoji više od 50 odsto glasova, dobiće izbore u prvom krugu. Ako se to ne dogodi, organizvaće se drugi krug", rekao je Rikalo

Za gradonačelnika Gračanice kandidati su predstavnik Građanske inicijative "Srpska" Vladeta Kostić, predstavnik Progresivne demokratske stranke Nenad Rašić, Narodnog pokreta za Kosovo Dragiša Mirić i Ssaip Beriša iz Demokratskog saveza Kosova.

Izborna kampanja trajala je pet dana.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Počeli izbori u Gračanici

Izvor: Vesti-online.com, 18.Jan.2015

Sva izborna mesta i centri otvoreni su na vreme u Gračanici gde se danas (18. januar) održavaju izbori za gradonačelnika, a 20.229 građana s pravom glasa bira među četri kandidata.

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.