Izvor: B92, 18.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odšteta funkcioneru radikala

Beograd -- Nekadašnji urednik "Hronike za Zemun" Dragan Stojković dužan je da funkcioneru SRS-a Draganu Todoroviću plati 500.000 dinara.

On mora da mu plati za "pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda", kao i sudske toškove od 310.000 dinara. Tu presudu Četvrti opštinski sud doneo je 3. aprila, a Stojkoviću je dostavljena posle sedam i po meseci, navodi Udruženje novinara Srbije.

UNS ističe da je neprihvatljivo da novinar bude kažnjen zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << teksta u kome postupke stranačkog obezbeđenja dovodi u vezu sa čelnicima političke partije i javno ih kritikuje.

UNS je naveo da je Stojković u tekstu "Kad mama kaže da je optuženi bolestan", od 21. septembra 2002, u "Hronici za Zemun" kritikovao sud zbog sporosti u slučajevima oduzimanja kamere ekipi TV "Mreže" i fizičkog napada na Zemunca Branka Munjiza, za šta su okrivljeni telohranitelji čelnika SRS-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.