Izvor: B92, 05.Maj.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlikovan Haradinajev brat

Priština -- Kosovski predsednik Fatmir Sejdiju odlikovao je, povodom 11-godišnjice od pogibIje, Ljuana Haradinaja ordenom "Heroja Kosova", saopšteno je iz kabineta predsednika Kosova.

"Ljuanu Haradinaju se dodeluje odlikovanje 'Heroj Kosova' za pokazano junaštvo tokom oslobodilačkog rata za slobodu i nezavisnost Kosova", stoji u obrazloženju Sejdijuove odluke.

Ljuan Haradinaj je jedan od dvojice braće lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja koja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su poginula tokom rata na Kosovu 1997-99 godine.

Ubijen je 6. maja 1997. godine u sukobu sa srpskim snagama na graničnoj liniji sa Albanijom, dok je predvodio jedinicu OVK koja je ulazila na Kosovo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.