Odalović: Priština treba da otvori arhive

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2021, 10:59

Odalović: Priština treba da otvori arhive

Generalni sekretar Skupštine Srbije Veljko Odalović izjavio je danas da Beograd od međunarodne zajednice traži arhive i da natera Prištinu da otvori arhive tzv. OVK, kako bi se videlo šta je sa nestalima.

On je za RTS rekao da se ti ljudi nisu izgubili u šumi, već su kidnapovani, najveći broj njih je brutalno likvidiran i postavlja se pitanje gde su tela.

Istakao je da se Beograd krajnje odgovorno odnosi prema tome i da je spreman da rešava sudbinu nestalih.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Odalović je naveo da su pre dva dana u Brestoviku kod Peći ponovo sahranjeni posmrtni ostaci Ranka Grujića, koji je poginuo od NATO bombi. Grujić je sahranjen za vreme rata, a njegov grob je 1999. godine raskopan i telo odneto, i dodao da to nije jedini slučaj gde su grobovi skrnavljeni.

"Ranko je u NATO agresiji poginuo, sahranjen je dostojanstveno, iskopan je grob, nismo našli izveštaj koji bi nas uputio gde je telo bačeno", rekao je Odalović.

Prema njegovim rečima, kasnije su na pećkom grobu pronađeni ostaci, jer je rađena neka sanacija i uzimanjem uzoraka došlo se do DNK potvrde da je reč o Ranku Grujiću.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Odalović: Međnarodna zajednica da natera Prištinu da otvori arhive OVK

Izvor: Blic, 08.Mar.2021

Generalni sekretar Skupštine Srbije Veljko Odalović izjavio je da Beograd od međunarodne zajednice traži arhive, i da natera Prištinu da otvori arhive tzv. OVK, kako bi se videlo šta je sa nestalima.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.