Izvor: B92, 07.Jul.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Očekivanja građana od vlade

Beograd -- Građani od nove Vlade očekuju bolji život, više posla i veću platu, ocenio je direktor Stratedžik marketinga Srđan Bogosavljević.

On je, na osnovu više ranijih istraživanja, rekao agenciji Beta da "iznenađujuće mnogo ljudi" očekuje da nova Vlada Srbije funkcioniše ceo mandat, što nije bio slučaj sa ranijim vladama kada su građani bili skeptični po pitanju dužine funkcionisanja izvršne vlasti.

Bogosavljević je rekao da su ljudi, pre svega, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zainteresovani za to kako će i od čega živeti, da li će se povećati zaposlenost i poboljšati životni standard, a da tek nakon toga na dnevni red dolaze teme poput Kosova i Metohije i borbe protiv kriminala i korupcije.

Prema njegovim rečima, već duže vreme oko 70 odsto građana bilo bi spremno da na eventualnom referendumu podrži ulazak Srbije u Evropsku uniju, dok oko polovina anketiranih veruje da bi imali ličnu dobit od toga.

On, međutim, dodaje da se te brojke značajno smanjuju ukoliko se kao uslov za priključenje Uniji postavi odricanje od suvereniteta na Kosovu i Metohiji.

Bogosavljević je rekao da je, nakon potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i najave saradnje kragujevačke Zastave i torinskog Fijata, poverenje u Evropsku uniju među građanima poraslo sa 20 na 40 odsto.

A kakva su očekivanja stranaka, ekonomista i analitičara od kabineta Mirka Cvetkovića možete pročitati u posebnoj vesti.

Poslanici Skupštine su, inače, danas počeli raspravu o predlogu za izbor predsednika vlade, programu i kandidatima za članove vlade, o čemu takođe možete čitati u posebnoj vesti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.