Izvor: B92, 04.Maj.2010, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova smena vlati u Kraljevu?

Kraljevo -- Osam bivših odbornika SRS-a u kraljevačkom parlamentu, kojima su prošle godine oduzeti mandati, ušlo je u koaliciju sa opozicionim blokovima ZES i SPS-PUPS.

Kada im budu vraćeni mandati, na osnovu odluke Ustavnog suda da su neustavni članovi 43 i 47 Zakona o lokalnim izborima, ova koalicija će imati skupštinsku većinu i formiraće vlast, izjavili su bivši odbornik Branko Kaplarević (Narodna partija) i doskorašnji gradonačelnik Ljubiša Simović (DS). >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Osam bivših odbornika radikala, koji su u međuvremenu svi prešli u Narodnu partiju Maje Gojković, sutra će Gradskoj izbornoj komisiji i Skupštini grada podneti zahtev za vraćanje mandata.

"Nova koalicija će u startu imati 38 od 70 odborničkih mesta. Međutim, očekujem da će nam se pridružiti još nekoliko odbornika radikala, kao i neko od pet odbornika kojima je pre dve nedelje oduzet mandat na osnovu blanko ostavki. Biće to najzad stabilna skupštinska većina", rekao je Kaplarević.

Ako se obistine najave novih koalicionih partnera, Kraljevu sledi četvrta promena vlasti za nepune dve godine. Od 23. marta ove godine na vlasti su SRS, Pokret za Kraljevo, DSS i Nova Srbija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Neizvesna vlast u Aranđelovcu

Izvor: Blic, 05.Maj.2010, 12:20

Aranđelovac - Dva odbornička mandata koja je SRS osvojila na ponovljenim izborima na jednom biračkom mestu u Aranđelovcu, doveli su u pitanje formiranje nezvanično već dogovorene koalicije stranaka okupljenih u tzv. demokratskom bloku. Zapravo ta koalicija koju bi činili DS, SPS-PUPS-JS, LDP i...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.