Notari obezbeđuju pravnu sigurnost

Izvor: EurActiv Srbija, 27.Maj.2013, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Notari obezbeđuju pravnu sigurnost

Pomoćnica ministra pravde i državne uprave Srbije Ljiljana Blagojević istakla je da će uvodjenje sistema javnog beležništva doprineti rasterećenju sudova i obezbediti pravnu sigurnost za gradjane i investitore. Na skupu posvećenom ulozi javnih beležnika istaknuto je i da će njihov rad doprineti transparentnosti novčanih tokova i smanjenju sporova. Srbija bi javne beležnike trebalo da dobije iduće godine a zemlje iz regiona ih već imaju.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Prvi notari stižu sledeće godine

Izvor: Mondo, 27.Maj.2013

Pomoćnica ministra pravde i državne uprave Ljiljana Blagojević istakla je da će uvođenje sistema javnog beležništva doprineti rastarećenju sudova i obezbediti pravnu sigurnost za građane i investitore...Ona je na skupu "Uloga javnog beležnistva u unapređivanju pravnog prometa u Srbiji" u Beogradu...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.