Nikolić: Nikada u vlasti sa Demokratskom strankom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Nikada u vlasti sa Demokratskom strankom

BEOGRAD - Bivši zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Tomislav Nikolić rekao je da ne može da bude opozicija u momentima kada je država ugrožena, ali da u normalnim situacijama u kojima se birači opredeljuju, pa se onda prave koalicije, on nikada neće biti sa Demokratskom strankom (DS) na vlasti.

"Prvo, nikada više nećemo biti grubi, ni na rečima, ni na delu, zato što želim Srbiju mirnih i normalnih ljudi, želim sukob ideja, a ne ljudi. Zatim ćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uspostaviti novi odnos vlasti i opozicije", objasnio je Nikolić u intervjuu radiju Slobodna Evropa po čemu će se njegova nova stranka razlikovati od SRS.

"Za lokalne izbore, od sledećih, prepustiću kao i do sada našim lokalnim aktivistima sa kime će", rekao je Nikolić.

On je izrazio uverenje da će se Srbija politički svrstati u dva bloka, jedan oko DS i jedan oko Srpske napredne stranke.

"Ne mogu da zamislim da će u ovom drugom bloku neko biti jači od nas. Znači moramo mi da budemo stožer. Ako bismo mi sada rekli hoćemo sa Demokratskom strankom dobili bismo jednopartijski sistem, koga bismo imali u opoziciji", upitao je Nikolić.

Nikolić je istakao da se haški begunac Ratko Mladić ne sme naći u Tribunalu i da bi voleo da on nije u Srbiji.

"Ja ću pažljivo razmatrati šta se dešava. Postoje indicije, mediji počinju da pričaju o hapšenju Mladića, kad to tako počne, onda nije ni daleko od toga. Ko zna možda i jeste u Srbiji, možda je i lociran, možda čekaju momenat kada će ga izručiti. Ja to zaista ne znam", rekao je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nikad sa DS

Izvor: Glas javnosti, 28.Sep.2008, 09:37

BEOGRAD - Bivši zamenik predsednika SRS-a Tomislav Nikolić rekao je da ne može da bude opozicija u momentima kada je država ugrožena, ali da u normalnim situacijama u kojima se birači opredeljuju, pa se onda prave koalicije, on nikada neće biti sa DS-om na vlasti...- Prvo, nikada više nećemo...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.