Izvor: Glas javnosti, 03.Mar.2010, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema predloga za izbor poverenika

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da nije stigla nijedna kandidatura za izbor poverenika za ravnopravnost polova.

- Nije stigla nijedna kandidatura i nema svrhe zakazivati Odbor za ustavna pitanja - rekla je novinarima u Skupštini Srbije Đukić-Dejanović, koja je i predsednica tog skupštinskog odbora.

Kako je rekla, podsetila je sve šefove poslaničkih grupa da dostave svoje predloge poverenika za ravnopravnost polova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<
Prema Zakonu o zabrani diskriminacije, Skupština Srbije trebalo je do 1. marta da izabere poverenika.

Kandidate za poverenika mogu da predlože sve poslaničke grupe, a Odbor za ustavna pitanja konačan predlog upućuje parlamentu.

Da bi bio izabran, poverenik mora dobiti 126 glasova.

Odbor za ustavna pitanja na sednici 19. februara nije izabrao kandidata.

Liberalno-demokratska partija predložila je aktivistu nevladinog sektora Gorana Miletića, Demokratska stranka bivšeg sudiju Ustavnog suda Milutin Đuričića, a prijavu za konkurs podnela je i Gordana Ćušić.

Posle zamerki nevladinog sektora, Đuričić, koji je sada savetnik ministra za ljudska i manjinska prava Svetozara Čiplića, povukao je kandidaturu, a Miletić i Gordana Ćušić nisu dobili podršku Odbora za ustavna pitanja.

Posle toga predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović, koja je i predsednica Odbora, odredila je ponavljanje procedure.

Koalicija protiv diskriminacije juče je saopštila da je LDP ponovo predložio Miletića.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Prošao rok za izbor poverenika za ravnopravnost polova

Izvor: EMportal, 02.Mar.2010, 17:27

Skupština Srbije do 1. marta trebalo da izabere poverenika za ravnopravnost polova. Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila da nije stigla nijedna kandidatura za izbor poverenika za ravnopravnost polova.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.