Nedopustive pretnje novinaru

Izvor: B92, 21.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nedopustive pretnje novinaru"

Miloš Vasić

Beograd -- Dragan Janjić iz NUNS-a smatra da je nedopustivo dozvoliti slušaocima da pozivaju na ubistvo novinara.

Posle gostovanja novinara lista Vreme Miloša Vasića u emisiji TV B92 Replika, više slušalaca Radio Fokusa je tokom jučerašnjeg programa vređalo i pretilo Vasiću, zbog tvrdnji koje je tom prilikom izneo. Dragan Janjić iz Izvršnog odbora NUNS-a za B92 kaže da je to nedopustivo i društveno neprihvatljivo.

On kaže da mu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se čini da se voditelj emisije na Radiju Fokus, koji ima nacionalne frekvencije, nije dovoljno potrudio da uspostavi distancu prema otvorenim pozivima na ubistvo Vasića.

"Mi mislimo da takve stvari dolaze u vrlo nezgodnom trenutku, u kom imamo nerešene slučajeve ubistava, u kojoj imamo novi pokušaj ubistva kolege iz lista Vreme i nove javne pozive na likvidaciju novinara", kaže on.

"Pustiti slušaoce da u emisijama uživo pozivaju na likvidaciju, premlaćivanje ili proterivanje je nedopustivo i društveno neprihvatljivo", kaže Janjić.

Miloš Vasić je izjavio da Radio Fokus ne treba zabraniti, ali da Radiodifuzna agencija treba da ih opomene da ne izazivaju versku i nacionalnu mržnju i da ne pozivaju na nasilje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.