Izvor: B92, 02.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadležan Odbor za sukob interesa

Beograd -- Plaćanje puta u Atinu članovima državnih organa u nadležnosti je Republičkog odbora za sprečavanje sukoba interesa.

To je kazao Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Zoran Lončar. On je dodao da je osnivanjem ovog odbora vlada ispunila svoje ranije obećanje donošenjem Zakona o sprečavanju sukoba interesa: "Mi smo to naše obećanje ispunili, upravo iz želje da se ovakve stvari ne rešavaju u sredstvima javnog informisanja, već pre svega na mestu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gde se to mnogo nepristrasnije i bez ikakve politizacije rešava, a to je Republički odbor za sprečavanje sukoba interesa".

Na redovnoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije, Lončar je apelovao na republičke poslanike da "što je pre moguće izaberu nedostajaćeg devetog člana odbora kako bi on počeo sa radom", pošto je "rok za njegovo osnivanje istekao pre puna dva meseca".

Republički ministar trgovine Bojan Dimitrijević potvrdio je da je njegov jednodnevni put u Atinu platio JAT. Dimitrijević kaže da on tu ne vidi nikakav sukob interesa: "Meni je tu prilično mirna savest. Ne vidim nikakav sukob interesa. JAT nema nikakav ugovor sa Ministarstvom, niti će ga imati do daljeg, tako da ne vidim razlog za sukob interesa. Vratili smo se istog dana, nismo imali nikakve dnevnice, malo smo bodrili naše sportiste i nikakva druga firma mi nije ništa platila", kazao je Dimitrijević.

"Da sam znao da će moj ostanak zaustaviti cene ja verovatno ne bi ni išao", dodao je Dimitrijević, na opasku novinara da odlazi u vreme kada cene u zemlji galopiraju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.