Izvor: B92, 13.Okt.2010, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS za ograničavanja maloletnika

Beograd -- Nova Srbija je predložila da se reguliše kretanje maloletnika i promeni radno vreme da bi se rešio problem "nekontrolisanog besa mladih ljudi".

NS će tražiti da se u Beogradu vrati radno vreme "od pre uvođenja evropskog radnog vremena", da roditelji ne bi bili odsutni iz kuće ceo dan i da bi se više posvetili deci.

U saopštenju NS povodom "najnovijih događaj u Beogradu, ali i u Đenovi, i nekontrolisanog besa mladih ljudi i posebno maloletnika" najavljene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su inicijative koje će pokrenuti u Skupštini Beo grada.

NS će tražiti da se "reguliše kretanje maloletnika bez pratnje posle ponoći" jer je, kako se navodi, "nenormalno da osnovci i srednjoškolci posle ponoći posećuju klubove i restorane, lutaju gradom i postaju plen kriminalaca, dilera, pedofila i sektaša".

U saopštenju se pominje i niz problema, nazvanih "dijagnoza bolesti društva", među kojima su pobrojani nepravda, bahatost vlasti, medijsko nasilje, nasilje prema radnicima, neravnoteža prava manjina na uštrb većina, osećaj besperspektivnosti građana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.