Most nastavlja razgovore sa HDZ-om

Izvor: Akter, 15.Dec.2015, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Most nastavlja razgovore sa HDZ-om

Most nezavisnih lista, treća politička opcija na hrvatskoj političkoj sceni koja presudno utiče na formiranje nove vlasti, saopštila je danas da nastavlja pregovore o formiranju vlade sa Domoljubnom koalicijom okupljenom oko HDZ-a Tomislava Karamarka, ali i dalje ostavlja mogućnost za razgovore sa koalicijom Hrvatska raste

SDP je, naime, u ponedeljak odbio mogućnost formiranja tripartitne vlade, Most, SDP, HDZ, i ne pristaje da na poziciji premijera bude nestranačka ličnost, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << što je HDZ prihvatio.

Portparol Mosta Nikola Grmoja obratio se novinarima nakon sastanka Nacionalnog veća te stranke koja, kako je više puta ponovljeno, želi reformsku vladu sa nestranačkim premijerom na čelu.

"Imali smo raspravu o predlozima HDZ-a, a prodiskutirali smo i SDP-ovo obraćanje Zorana Milanovića, gde stoji da odbacuju mogućnost saradnje s HDZ-om i gde kažu da premijer može biti samo politički legitiman, a kada smo pričali s HDZ-om,  ostavili su otvorena vrata za nestranačkog premijera", rekao je Grmoja.

Grmoja je rekao da je svih 15 saborskih zastupnika Mosta prihvatilo nastavak razgovora s Domoljubnom koalicijom, isključivo na platformi nestranačkog premijera, s otvorenom mogučnošću saradnje s koalicijom Hrvatska raste.

"Nastavljamo razgovore s HDZ-om uz otvorena vrata koaliciji Hrvatskla raste", ponovio je Grmoja i dodao da su odbili konstituisanje Sabora bez saborske većine.

"HDZ je jasno rekao da ostavlja otvornu mogućnost za nestranačkog premijera", rekao je Grmoja.

Drugi pozitivan odgovor je, kazao je,  da je Most spreman da prihvati i saradnju sa onima iz leve koalicije koji podržavaju reforme na osnovu sturčnosti i odgovornosti.

"Milanović je jasno odbacio tu mogućnost", rekao je Grmoja i dodao:

"Pozivamo i SDP, jedini je koji može testirati ozbiljnost HDZ-a, neka Milanović kaže da pristaje na trojnu vladu i onda ćemo videti, mi ga pozivamo da promeni mišljenje."

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.