Izvor: B92, 09.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miting rezervista u Kuršumliji

Kuršumlija -- Ratni vojni veterani su u Kuršumliji održali miting na kome se okupilo nekoliko hiljada ljudi iz opština na jugu Srbije.

Rezervisti su ponovo zatražili od vlade da im isplati ratne dnevnice zaostale iz 1999, kada su kao pripadnici rezervnog vojnog sastava bili na Kosovu u vreme NATO bombardovanja. Na mitingu je govorio poslanik Vladan Batić, koji je kazao da država treba da obešteti rezerviste kojima nisu isplaćene ratne dnevnice.

Rezervisti su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se, nakon mitinga, uputili ka magistralnom putu Niš - Priština u nameri da ga blokiraju. Na oko kilometar od ove magistrale, njih je dočekao veliki broj policajaca pod punom opremom za razbijanje demonstracija.

Kordon od oko dvesta policajaca nije dozvolilo rezervistima, predvođenim Vladanom Batićem, da blokiraju ovu saobraćajnicu koja vodi ka Kosovu. Nakon kraćeg ubeđivanja sa policijom, u kome nije bilo incidenata, rezervisti su se vratili u centar Kuršumlije.

Rezervisti u Kuršumliji gotovo tri meseca protestuju i traže isplatu zaostalih ratnih dnevnica. Do sada je u četiri opštine Topličkog okruga ovo pravo ostvarilo oko 500 nekadašnjih učesnika rata na Kosovu, koji su u proseku naplatili po 500 000 dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.