Miščevićeva: Srbija bez pohvale

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Avg.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miščevićeva: Srbija bez pohvale

BEOGRAD - Direktorka vladine Kancelarije za evropske integracije Tanja Miščević ocenila je da Srbija neće biti pohvaljena u izveštaju Evropske komisije zbog malog broja usvojenih zakona koji su neophodni za proces pristupanja Evropskoj uniji (EU).

"Srbija ne može dobiti negativan izveštaj, ali neće dobiti ni pohvale što će znatno usporiti njen put ka EU", kazala je Miščević za današnje izdanje lista "Danas".

Ona je podsetila da će godišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izveštaj Evropske komisije biti gotov 7. ili 8. novembra i dodala da "nemamo puno toga da se pohvalimo".

Prema njenim rečima, sredinom avgusta, pošto se Vlade Holandije i Belgije vrate sa odmora, biće jasnije i da li će polovinom septembra stupiti na snagu Privremeni trgovinski sporazum.

Ona se složila sa ocenom potpredsednika vlade Božidara Đelića da je isti termin održavanja Saveta ministara EU i Generalne skupštine UN prilika da se vidi da li su Kosovo i evropske integracije odvojeni procesi i dodala da Srbija neće pristati na ucene i ustupke na jednom pitanju zarad drugog.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Srbija neće biti pohvaljena u izveštaju Evropske komisije"

Izvor: Blic, 07.Avg.2008

Direktorka vladine Kancelarije za evropske integracije Tanja Miščević ocenila da Srbija neće biti pohvaljena u izveštaju Evropske komisije zbog malog broja usvojenih zakona koji su neophodni za proces pristupanja Evropskoj uniji.....Srbija ne može dobiti negativan izveštaj, ali neće dobiti ni...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.