Mirković: Ja sam dobar organizator

Izvor: B92, 03.Jan.2013, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirković: Ja sam dobar organizator

Beograd -- Vlada postavila estradnog menadžera Sašu Mirkovića za pomoćnika ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića. "Kvalifikuju me organizatorske sposobnosti", kaže on.

Rešenje o postavljenju Mirkovića za pomoćnika ministra u Sektoru za puteve i bezbednost saobraćaja vlada je donela na poslednjoj sednici 29. decembra, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije. Mirković je član Srpske napredne stranke.

Estradni menadžer bio je dobar prošle godine, slavio je izbornu pobedu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naprednjaka iz prvog reda tik iza Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića, pa mu je Deda Mraz kao poklon doneo - fotelju u ministarstvu! Pomagaće ministru Mrkonjiću.

Mirković: Organizatorske sposobnosti svakog pojedinca zavise od onoga što je on radio u prethodnom periodu. Ja za sebe smatram da sam dobar organizator.

B92: A šta vas tačno kvalifikuje za bavljenje bezbednošću saobraćaja?

Mirković: Pa ne samo bezbednost saobraćaja...

B92: Tako vam se zove sektor!

Mirković: Za puteve i bezbednost saobraćaja... Hoću da se bavim time da u narednom vremenskom periodu nikako ne dođe do toga da putari pre svega imaju problem, a da se sa druge strane putari koriste o državu.

B92: Šta je vaša formalno obrazovna kvalifikacija za ovaj posao?

Mirković: Ja sam po struci diplomirani pravnik.

B92: I šta vas tu kvalifikuje za bavljenje putevima?

Mirković: Pa... Mmmm... Kvalifikuje me ono što sam u prethodnom vremenu radio, a to je organizacija.

Oni koji su Mirkovića izabrali, izabrali su i da o tome ćute. Ministar Mrkonjić koji će blisko sarađivati sa Sašom Mirkovićem uputio nas je da sve što nas interesuje pogledamo na sajtu ministarstva. Rekao je da ne želi uopšte da razgovara o tome. Komentar nije bilo moguće dobiti ni u SNS-u koja je Mirkovića kandidovala za ovu funkciju.

I dok premijer ranije tvrdi da su sve odluke vlade donete konsenzusom, jedan od lidera u koaliciji uopšte nije srećan ovakvim izborom.

"Svaki ministar bira svoje saradnike, ja ga nikad ne bih angažovao u mom ministarstvu", rekao je ministar privrede i finansija Mlađan Dinkić iako je bio na sednici Vlade 29. decembra na kojoj je doneta odluka o imenovanju Mirkovića.

Mirković je rekao da ne želi da komentariše takve izjave, a na konstataciju da će sa Dinkićem sedeti na sednicama Vlade, rekao je da će "poštovati stav svoje stranke i odnos prema koalicionim partnerima".

Saša Mirković zatražio je malo vremena da pokaže šta zna - koliko će biti uspešan, pokazaće broj tragičnih scena na putevima u Srbiji.

Saša Mirković je bio menadžer Marije Šerifović u vreme kada je sa pesmom "Molitva" pobedila na pesmi Evrovizije 2007. godine. Poslednjih godina u žiži je javnosti izbog poltičkih dešavanja u Boru i Zaječaru, sukobu sa oštinskim funkcionerima URS-a oko konrtole lokalnih tv stanica.

Mirković, šef odbornika naprednjaka u Zaječaru posebno se sukobljavao sa Boškom Ničićem, funkcionerom URS-a.

Mirković je kao funkcioner SNS-a na izborima 6. maja je snimio nepravilnosti u radu opštinske izborne komisije u Zaječaru.

Nakon smene vlasti u Srbiji spominjan je i kao ozbiljan kandidat za mesto direktora Civilnog direktorata za vazduhoplovstvo.

Mihajlovićeva tražila sednicu SNS zbog napada koalicionih partnera

Potpredsednik SNS Zorana Mihajlović zatražila je od predsednika te partije Aleksandra Vučića da hitno sazove sednicu predsedništva SNS kako bi odgovorili na napade koalicionih partnera povodom postavljanja estradnog menadžera Saše Mirkovića za pomoćnika ministra saobraćaja.

"Uputila sam pisani zahtev predsedniku SNS za sazivanje hitne sednice predsedništva SNS kako da odgovorimo koalicionim partnerima, čije je kadrove postavila prethodna vlada, koji su još na funkcijama, a za koje postoji ozbiljna indicija da su upleteni u mnoge afere", kazala je Mihajlović Tanjugu.

Reagujući na konstataciju ministra privrede i finansija Mlađana Dinkića da estradnog menadžera Sašu Mirkovića nikada ne bi angažovao kao svog saradnika, Mihajlović je ocenila da je to "neverovatno odsustvo svakog kriterijuma za kritiku".

Ona je dodala da njihovom koalicionom partneru ministru Dinkiću nije smetao vozač sa kojim je bio u koaliciji, a koji je danas pomoćnik gradonačelnika Dragana Đilasa.

"Smeta mu neko ko je, poštujući sve procedure, diplomirao na Pravnom fakultetu. Dakle, mi u SNS poštujući sve profesije, kada su u pitanju odgovorne funkcije, između vozača i diplomiranog pravnika uvek ćemo izabrati diplomiranog pravnika", zaključila je Mihajlović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.