Minut ćutanja za poginule

Izvor: Glas javnosti, 15.Apr.2010, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Minut ćutanja za poginule

BEOGRAD - Skupština Srbije počela je današnji rad minutom ćutanja zbog pogibije predsednika Poljske Leha Kačinjskog i visokih zvaničnika te zemlje u avionskoj nesreći kod Smolenska.

Vlada Srbije proglasila je 15. april Danom žalosti zbog nesreće u kojoj je, osim Kačinjskog i njegove supruge, poginulo još 95 putnika i članova posade.

Posle odavanje pošte stradalim, poslanici su iskoristili pravo dato Poslanikom da predstavnicima izvršne vlasti postavljaju poslanička >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << pitanja.

Poslanik LDP Slobodan Maraš uputio je pitanje ministru za prostorno planiranje i zaštitu životne sredine Oliveru Duliću šta se dešava sa građevinskom industrijom, zašto stoji izgradnja stanova u Beogradu i kada će doći do izmena zakona o izgradnji i prostornom planiranju koji bi omogućio funkcionisanje građevinske operative.

Poslanik DSS Željko Tomić pitao je vladu i ministra za telekomunikacije Jasnu Matić zašto je telefonska pretplata građanima povećana za 200 dinara na martovskim računima, iako je odluka Ratela da cena pretplate bude povećana za 200 dinara tek od 1. aprila.

Poslanik Nove Srbije Miroslav Markićević ponovo je pitao šta je sa novcem koji je zarađen u nagradnoj SMS igri emitovanoj na Radio-televiziji Srbije u kojoj je deljen automobil "fijat punto".

On je naveo da je od te igre prihodovano 515 miliona dinara i pitao zašto ta sredstva nisu blokirana.

Markićević je rekao i da bi bilo lepo da se članovi Kolegijum RTS potpišu imenom i prezimenom i da se izvine građanima Srbije zbog "besomučne kampanje protiv svinjskog gripa, od kojeg nema ništa", koja je vođena na Javnom servisu.

Šef poslaničke grupe SRS Dragan Todorović zatražio je od predsednika parlamenta Slavice Đukić-Dejanović da urgira kod predstavnika vlade da mu dostave odgovore na pitanja koja se odnose na kompaniju "Novosti" i "Luku Beograd".

Nada Kolundžija, šef poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju", rekla je da bi aktuelna vlada trebalo da proveri šta je vlada Vojislava Koštunice uradila, u čijem mandatu je i prodata "Luka Beograd".

Vlada bi, navela je ona, trebalo da proveri da li su tačne informacije da je u vreme prodaje "Luke" na računima bilo toliko novca koliko se tvrdi, pod kojim uslovima je prodata "Luka Beograda" i da li ima ili nema zloupotreba i političke odgovornosti predsednika tadašnje vlade Vojislava Koštunice.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.