Milanović: Srbiji je mesto u EU

Izvor: BKTV News, 19.Dec.2013, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milanović: Srbiji je mesto u EU

Upitan kako će se Hrvatska postaviti u pristupnim pregovorima sa Srbijom koji treba da započnu 21. januara, Milanović je rekao da je “Srbiji mesto u EU” i da će se Hrvatska prema njoj i prema drugim državama ponašati kao partner, a ne kao mentor.
“Srbiji je mesto u EU, ali bude li se morala prilagođavati po istim kriterijumima kao i Hrvatska biće joj veoma teško i moglo bi dugo trajati. Mi želimo uspeh >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Srbiji jer želimo stabilno susedstvo bez obzira na to ko je na vlasti u Srbiji”, rekao je Milanović, javila je Hina.
Hrvatski premijer je odbio da komentariše “non-pejper” o kom su nedavno pisali hrvatski mediji, a prema kojem je srpsko ministarstvo spoljnih poslova upoznalo zemlje sa kojima ima diplomatske odnose o lošem odnosu hrvatskih vlasti prema srpskoj nacionalnoj manjini.
“Ne znam za to, ja sam predsednik hrvatske vlade, vodim računa o hrvatskim građanima bez obzira na njihovu nacionalnost. Neke stvari radim iz uverenje, a ne iz političke koristi i zbog toga trpimo političku štetu. Imamo u Hrvatskoj ljude koji su, neću reći neprincipjelni, nego se zaista tužno ponašaju, a Boga mi, ni iz Beograda nemamo baš podršku, što je znak da smo u pravu”, rekao je Milanović.
Dodao je da će se uvek zauzimati za prava manjina, bez obzira koja ona bila, srpska, italijanska ili LGBT.
“Vidimo da su neki u tome imali krajnje licemernu poziciju, čak bih rekao neljudsku, ali mi nećemo odstupiti, štogod deo Zagreba, (najuticajnija opozicona stranka) HDZ, vlast u Beogradu govorila o tome, mi imamo svoj put i svoje verovanje”, rekao je Milanović.
Izvor: Akter
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.