Izvor: B92, 05.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medlin Olbrajt: Suštinska 2005.

Priština -- Bivši državni sekretar SAD Medlin Olbrajt izjavila je u Prištini da će 2005. biti od suštinskog značaja za Kosovo.

Olbrajt je sugerisala institucijama Kosova da još više rade u narednim mesecima, kao i da je za Kosovo značajno da bude multietničko društvo, jer će time biti snažnije. Olbrajtova je to izjavila nakon sastanka s predsednikom Kosova Ibrahimom Rugovom, s kojim je razgovarala u Prištini.

"Kosovo se suočava sa izazovom da se izgradi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << društvo u kome će vladati pravo. Nije nikakva tajna da korupcija i kriminal jesu problemi koji su prisutni na Kosovu, kao što su i u mnogim drugim delovima sveta. Izazovno bi bilo da to prevaziđemo, ali se taj problem ne može rešiti ako se s tim ne suočimo i ako policija i pravosudni organi nisu nezavisni i nepristrasni", kazala je ona.

Ibrahim Rugova je Olbrajtovoj uručio Zlatnu medalju slobode, koju joj je dodelio 12. juna 2004, povodom petogodišnjice Dana slobode Kosova. Medlin Olbrajt se osim sa Rugovom, sastala i s premijerom Bajramom Kosumijem i predsednikom Skupštine Kosova Nedžatom Dacijem.

Kai Eide u Peći

U Peći je danas boravio posebni izalasnik Generalnog sekretara UN-a za procenivanje standarda na Kosovu Kaj Ejde. On je zatražio od organizacija proizašlih iz bivše Oslobodilačke vojske Kosova da odigraju konstruktivnu ulogu za uspostavljanje boljeg života na Kosovu, bez razlike na nacionalnu pripadnost.

Ejde se, obilazeći zapadni deo Kosova, sastao i sa Srbima povratnicima u selu Belo Polje, kod Peći. Oni su od njega zatražili elementarne uslove za život, prenosi Beta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.