Marković: Protivpravno ponašanje

Izvor: B92, 09.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: Protivpravno ponašanje

Milan Marković (FoNet)

Beograd -- Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu povodom incidenta u Rumi kaže da je reč o protivpravnom ponašanju radikala.

Marković je naveo da je zvanično mišljenje Ministarstva o situaciji u Rumi "zasnovano na zakonu, legalno i legitimno". On je dodao da to ministarstvo nema druge instrumente da reši problem funkcionisanja lokalne samouprave u Rumi i da to "pitanje treba postaviti nekim drugim državnim organima koji treba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da obezbede da se sprovode zakoni u ovoj zemlji".

On je to rekao u pauzi okruglog stola u organizaciji misije OEBS-a u Beogradu o decentralizaciji vlasti u Srbiji.

Članovi Opštinskog odbora Demokratske stranke u Rumi sukobili su se juče sa predstavnicima SRS-a prilikom pokušaja preuzimanja lokalne vlasti u skladu sa odlukom Ministarstva za lokalnu samoupravu i državnu upravu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.