Majkl Vud na čelu kosovskog tima

Izvor: B92, 15.Okt.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majkl Vud na čelu kosovskog tima

Priština -- Britanski pravnik Majkl Vud predvodiće tim pravnih stručnjaka koja će zastupati Kosovo pred Međunarodnim sudom pravde, saopštio je kabinet predsednika Kosova.

Vest o angažovanju Vuda u kosovskom timu tokom rasprave u Međunarodnom sudu pravde o legalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova objavljena je posle njegovih današnjih susreta sa predstavnicima kosovskih institucija u Prištini.

Saopšteno je da je Vud jedan od najpoznatijih i najsposobnijih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pravnika današnjice i da je služio kao pravni savetnik u Kancelariji za spoljnu politiku Ujedinjenog britanskog kraljevstva i Komonvelta od 1999. do 2006. godine, kao i da je učestvovao u radu Međunarodne konferencije u Dejtonu i Rambujeu 1999. godine.

"Kosovo ima jasan slučaj i imamo za cilj da dokažemo da u proglašavanju nezavisnosti nema ničega čime se gazi međunarodno pravo", navedeno je saopštenju u kome se ističe i da institucije Kosova "snažno veruju u zakonitost proglašavanja nezavisnosti" i da imaju "puno poverenje u Međunarodni sud pravde kao najviši sudski organ UN".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.