Ljajić: Ne verujem da će biti parlamentarnih izbora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2017, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Ne verujem da će biti parlamentarnih izbora

Ministar trgovine i predsednik SDPS Rasim Ljajić izjavio je danas da vanredni parlamentarni izbori sada nisu potrebni, jer bi zakočili reforme, veruje da ih neće ni biti zajedno s predsedničkim, a mandatara će, dodao je, predložiti SNS.

"Mislim da uopšte nisu potrebni i iskreno ne verujem da će biti vanrednih parlamentarnih izbora. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Smatram da bi novi parlamentarni izbori, praktično četvrti u pet godina, mogli dodatno da zakoče reforme koje smo započeli", rekao je Ljajić.

On ističe da je Srbiji potreban period političke stabilnosti koji će omogućiti da završimo društvene, političke i ekonomske reforme i da se u ovom trenutku treba fokusirati na predsedničke izbore.

"Da proteknu u fer, demokratskoj atmosferi i u skladu s procedurom", rekao je Ljajić.

Upitan da li je to bila tema unutar vladajuće koalicije, odgovorio je odrečno, te dodao da je tu ključna ocena SNS, kao stožerne stranka u koaliciji.

Rekao je da iznosi svoj stav i stav svoje stranke o vanrednim parlamentarnim izborima, te ponovio da se ne meri njegova reč, već će se pre svega pitati SMNS i njen stav će se ceniti.

Na pitanje ko bi mogao da bude premijer, rekao je "znam koliko i vi".

"Ne znam stvarno ko će biti novi mandatar. Predložiće ga SNS", rekao je Ljajić.

"Ne znam koje su nove činjenice za reviziju tužbe"

Govoreći o reviziji reviziji tužbe BiH protiv Srbije za genocid, Ljajić je rekao da će ona imati političke posledice, kao i da ne zna na osnovu kojih se novih činjenica ona pokreće.

Ljajić je istakao da Međunarodni sud pravde do sada nije odobrio nijedan zahtev za reviziju.

"Sada se sve očito prebacuje na pravni teren. Ali, će sasvim sigurno to imati i političke posledice. Sada se nesporazum prebacuje na teren prava", rekao je Ljajić novinarima.

Prema njegovim rečima, najmanje dve godine će trebati da Međunarodni sud pravde proceni da li postoje uslovi za reviziju postupka, a tek nakon toga, ako proceni da postoji, predstoji period da se raspravlja u meritumu samog spora.

"Ne znam, zaista, koji su argumenti i nove činjenice koje će se predočiti sudu za reviziju. Ne znam šta se to dogodilo od avgusta do danas, tako da mi je teško da komentarišem na osnovu kojih će činjenica bosanska strana tražiti reviziju postupka", naglasio je Ljajić koji je predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom.

On ističe da se nikada nije desilo da zahtev bude pozitivan i podsetio da smo do sada smo imali tri slučaja odnosno zahteva za revizijom.

"Svi su odbijeni. Imamo četvrti postupak Malezije protiv Singapura koji je pre 20 dana podnet. Ovo je peti postupak koji se sada podnosi. Nijedan zahtev za reviziju nije odobren", dodao je Ljajić.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić: Ne verujem da će biti vanrednih parlamentarnih izbora

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Feb.2017

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić danas je izjavio na veruje da će na proleće biti vanrednih parlamenatarnih izbora..."Stav moje stranke je da su vanredni parlamentarni izbori nepotrebni jer bi dodatno zakočili reforme", rekao je novinarima Ljajić, čija je stranka članica...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.