Izvor: S media, 07.Apr.2011, 02:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Vlada da se izjasni o sukobima u Libiji

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović ponovo je danas pozvao Vladu Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova da se izjasni o stradanju civila u Libiji.

Jovanović je u delu sednice u kome poslanici svakog utorka i četvrtka od predstavnika vlasti traže određene informacije od Vlade Srbije zatražio i da pokrene humanitarnu akciju u Srbiji kako bi se pomoglo nastradalima u Libiji. ''Ne mislim na oružje i bilo kakvu vrstu nasilja, već na humanitarnu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << pomoć koja je neophodna'', rekao je Jovanović i pozvao da se napravi ravnoteža u izveštajima medija u Srbiji u odnosu na sukobljene strane u Libiji.

On je dodao da je srpska spoljna politika ''neiskrena'' i da Srbija ćuti pred činjenicom da njen ''višegodišnji partner'' ratuje sa svojim narodom. ''Govorio sam pre nepune dve nedelje o ratu u Libiji i postavio jasna pitanja Jeremiću (ministar spoljnih poslova), ali on na njih nije odgovorio, već je manipulisao mojim pitanjima i zloupotrebljavao funkciju, nanevši štetu državi i mojoj stranci'', rekao je Jovanović koji na početku izlaganja naveo da će paziti da ne napravi ''grešku'' koja će srpsku vlast dovesti u poziciju da se izvinjava.

Đukić-Dejanović: Još nema odluke o TV prenosima

Završena rasprava o setu pravosudnih zakona

SPO je, na godišnjicu ubistva novinara Slavka Ćuruvije, zatražila od nadležnih organa informaciju da li je okončana istraga o tom slučaju i zašto, ukoliko jeste, nije podignuta optužnica protiv odgovornih. Za poslanike D S S je sporno što Skupština Srbije još nije odlučila o učešću njene delegacije u Parlamentarnoj skupštini organizacije za kolektivnu bezbednost, a upitali su koja je strategija Srbije u kolektivnoj bezbednosti u svetu. D S S je navela da se pozivitan odgovor na inicijativu te organizacije ''podrazumeva'', kao i da Skupština Srbije mora o učešću srpske delegacije odlučiti što pre, budući da je ta sednica u maju.

Predsednica republičkog parlamenta Slavica Djukić-Dejanović saopštila je da će predstavnici Odbora za bezbednost sigurno učestvovati u radu tog tela i podsetila da je Skupština Srbije i prošle godine imala svoje predstavnike, koji su bili posmatrači. Poslanici NS naveli su da zakon o restituciji koji se priprema neće moći da se sprovodi, jer za njega nisu obezbeđenja potrebna finansijka sredstva i upozorili da će zbog toga biti samo formalno usvojen. Radikali su pokrenuli pitanje napada na odbornika G17 plus u opštini Bajina Bašta Ivana Markovića, jednog od dvojice iz te odborničke grupe koji je podržao novoformiranu vladajuću većinu koju čine SRS, D S S i dva odbornika G17 plus. PUPS se interesovala zašto dozvole za sportski ribolov ne važe za celu teritoriju Srbije, a JS da li će biti nastavljena rekonstrukcija puta koji spaja Veliku planu i Lapovo.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština o saobraćaju

Izvor: RTS, 07.Apr.2011

Završena rasprava o Zakonu o prevozu u drumskom saobraćaju, kao i o dva finansijska ugovora. Ministar Milutin Mrkonjić rekao da će zakon omogućiti uvođenje reda na tržištu usluga prevoza. Raspravu obeležila polemika Čedomira Jovanovića i ministra Mrkonjića o rokovima za izgradnju Koridora...

Nastavak na RTS...

Mrkonjić: Izmene zakona će sprečiti nelegalnosti u prevozu

Izvor: EMportal, 07.Apr.2011

Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić izjavio je danas da će predložene izmene Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju popraviti položaj privrednika u drumskom saobraćaju i sprečiti nelegalno obavljanje prevoza.

Nastavak na EMportal...

Skupština Srbije završila današnju raspravu

Izvor: Studio B, 07.Apr.2011

Skupština Srbije završila je raspravu o izmenama Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju i sporazumima o zaduživanju Srbije, a rad će nastaviti u utorak, 12. aprila. ..Poslanici će u utorak razmatrati ratifikacije ugovora vlade i Grupe nacionalnih direktora NATO-a za kodifikaciju u usvajanju NATO...

Nastavak na Studio B...

Skupština Srbije završila današnju raspravu

Izvor: Blic, 07.Apr.2011

BEOGRAD - Skupština Srbije završila je danas raspravu o izmenama Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju i sporazumima o zaduživanju Srbije, a rad će nastaviti u utorak, 12. aprila. ..Poslanici će u utorak razmatrati ratifikacije ugovora vlade i Grupe nacionalnih direktora NATO-a za kodifikaciju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.