LDP: Ministar Selaković u sukobu interesa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2014, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Ministar Selaković u sukobu interesa

Članica Predsedništva Liberalno demokratske partije (LDP) Judita Popović izjavila je danas da Vlada Srbije treba da prihvati preporuku Agencije za borbu protiv korupcije i razreši ministra pravde Nikolu Selaković.

Agencija je krajem prošle sedmice preporučila smenu ministra pravde, jer je bio u sukobu interesa kada je 2013. kao član Državnog veća tužilaca učestvovao u izboru svog savetnika (sada državnog sekretara) Radomira Ilića za zamenika tužioca, a kao član Visokog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saveta sudstva u izboru svoje savetnice (sada pomoćnice ministra) Mirjane Mihajlović za sudiju Prekršajnog suda u Beogradu.

Judita Popović je u pisanoj izjavi navela da je ministar Selaković postavljajući prijatelje za sudiju i zamenika tužioca, obesmislio sve strategije borbe protiv korupcije i kriminala i urušio integritet vlade.

"Agencija za borbu protiv korupcije osuđujući zloupotrebe ministra pravde, preporučila je njegovo razrešenje sa javne funkcije. Jedini racionalan odgovor od strane izvršne vlasti bio bi prihvatanje preporuke", navela je Judita Popović.

Ona je upitala šta se može očekivati od niže rangiranih funkcionera ako je ministar sebi dopustio da favorizuje dvoje svojih prijatelja za tako značajne pravosudne funkcije.

"Verovatno i svi oni imaju mnogobrojnu rodbinu i prijatelje koji imaju ambicije u pravosuđu. Stoga ostaje velika nedoumica, ko se sve provukao ispod radara javnosti, a danas čini podmladak 'reformisanog pravosuđa'", kazala je Judita Popović.

Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je postupak protiv ministra pravde 12. juna na osnovu podnetih prijava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.