Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 08.Mar.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krasić: Šešelj na slobodi u maju

BEOGRAD - Šef pravnog tima za odbranu Vojislava Šešelja Zoran Krasić izjavio je da nisu ispunjeni elementarni uslovi za dokazni postupak odbrane lidera radikala u Haškom tribunalu.

- Ukoliko ne bude doneta oslobađajuća presuda, koju bi sudije mogle da razmatraju u maju, tek onda se može razmišljati o dokazima odbrane i drugom delu pretresa - rekao je Krasić.

On je dodao da će suđenje lideru radikala pred Haškim tribunalom biti nastavljeno sutra, ocenivši da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << postupak protiv Šešelja bliži kraju i da bi oslobađajuća presuda mogla biti doneta u maju.

Krasić je rekao da će u utorak i sredu biti saslušana dva svedoka u predmetu za ratne zločine i da se bliži kraju barem prvi deo postupka u kome se izvode dokazi tužilaštva, ističući da je Pretresno veće preuzelo na sebe da sasluša sedam-osam svedoka tužilaštva.

On je naveo da je Šešelj jedini haški optuženik koji se sam brani i kome Ujedinjene nacije nisu finansirale troškove odbrane i da nema tehnička sredstva za odbranu koja su omogućena Slobodanu Miloševiću i Radovanu Karadžiću.

Krasić je rekao da u timu za odbranu Šešelja računaju na donošenje oslobađajuće presude u maju i odbacio špekulaciju u pojedinim medijima o postojanju dobrovoljačkih jedinica SRS početkom 90-ih godina.

Šešelju se sudi za zločine protiv čovečnosti i povrede ratnog prava i običaja u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH od 1991. do 1993. godine. Šešelj je 21. januara 2009. dodatno optužen za nepoštovanje Tribunala zbog obelodanjivanja imena i drugih ličnih detalja tri svedoka čiji je identitet po nalogu Pretresnog veća bio zaštićen od javnosti. Šešelj je 24. jula osuđen na 15 meseci zatvora zbog nepoštovanja suda i on je 5. oktobra podneo žalbu na tu presudu.

Gospodin Krasic je uvek namrgodjen jer se uvek sa nekim prepucava i drzi predavanja iz prava kao da je on jedini pravnik u srbiji ili najpametniji kao njegov fürer. Scime je to Seselj uverio sud u Hagu da je nevin, nije valjda stalnim napadima na svedoke i tuzioce govoreci im da lazu. To nije dokaz ali je nekulturno ponasanje i toga ima koliko hocete. Seselj sebe smatra civiliziranim covekom a sudijama porucuje da mogu da mu popuse onu stvar i psuje i majke. Ko to moze da radi, pa samo neko koga je napustila pamet. Ako se radikali sa tim ponose onda je zaista doslo vreme da nestanu sa politicke pozornice- Seselj je sve opovrgavao recima "cista laz" ali nikakovim dokumentima to nije dokazao izuzevsi samo par slucajeva kad je razotkrio trojicu svedoka da lazu i da su instruirani od tuzilastva. Samo Seljelj i Krasic nece da kazu kako je to posao svakog tuzilastva da priprema svedoke. Setimo se samo sudjenja Legiji i sve ce vam biti jasno. Daklen da zavrsim, moje je nisljenje da se Seselj nece nikad uspravan vratiti u srbiju a mozda ni tada.

"priprema svedaoka" da lazu je OK?

Nisu samo svedoci lagali neko i Tuzilastvo sa montiranim datumima i laznim dokumentima.

Atmosfera prema Balijama se promenila posle 9/11 i to valjda nikako da ukapirate.

Jedva cekam da se Seselj vrati na politicku scenu Srbije i da kaze:

-NE u NATO i

-Evropsak unija IMA alternativu!

Sto je babi milo u snu joj se snilo. Obzirom na njegove godine uvjeren sam da ce dobiti taman onoliko koliko da se vrati u kovcegu.

...povrede ratnog prava i običaja u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH...

Ovo ovako ne smijete da pisete! Treba da kazete u Srbiji a ne u Vojvodini. Ovo izgleda kao da ste pomenuli jos jednu drzavu...

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.