Izvor: Blic, 24.Feb.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kome smeta srpski lobi u SAD?

Kome smeta srpski lobi u SAD?

Danas, kada su vlasnici privatnog kapitala u Srbiji jedinstveni u nameri da svojim potencijalima pomognu stvaranje demokratske, moderne i evropske Srbije i podržavaju formiranje i rad stabilne vlade - centri moći, koji su svoje bogatstvo stekli u krvi - kidnapovanjima, ubistvima, švercom, korišćenjem državnih monopola i fondova i više od decenije pljačkajući Srbiju i njene građane - žele nešto sasvim drugo. Ne birajući sredstva, oni pokušavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da spreče tu pozitivnu energiju, njen značaj svedu na minimum, a u međunarodnoj javnosti kompromituju ovaj patriotski cilj - navodi se u reagovanju BK grupe na tekst koji smo preneli iz 'LA tajmsa'. Dodaje se da je projekat stvaranja 'Srpske kuće' u Vašingtonu, ali i u Londonu, Moskvi i Briselu, 'prvi značajniji izlazak srpskih domaćina u međunarodnu javnost'.

- Danas, na organizovani način i javno, stvara se srpski lobi, koji treba da pomogne u zaštiti nacionalnih interesa i stvaranju prijatelja, partnera i saveznika. Iz tih razloga, napadi na američkog kongresmena Kurta Velodna, koji je uložio izuzetni profesionalni i lični napor da pomogne povratku Srbije na američku pozornicu validnih partnera, očekivana su reakcija albanskog lobija i lobija drugih zemalja bivše Jugoslavije, kojima ne odgovara formiranje srpskog interesnog centra...

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.