Koalicija nije u krizi

Izvor: B92, 23.Dec.2009, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Koalicija nije u krizi"

Beograd -- Predsednica Skupštine Slavica Đukić Dejanović izjavila je da je vladajuća koalicija stabilna i da nije u krizi u ovom momentu.

"Vladajuća koalicija je politički dosta heterogena. I da nije tako bili bismo svi u jednoj partiji. U vladajućoj koaliciji nikada nije bilo iskakanja kada je u pitanju realizacija osnovnih ciljeva oko kojih se okupila", rekla je Slavica Đukić Dejanović.

Predsednica srpskog parlamenta ocenila je da jeste "problematično" to >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što poslanici Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), koji su deo vladajuće većine, nisu glasali za budžet, kao jedan od najvažnijih zakona koji omogućava funkcionisanje države u narednoj godini, ali da će o tome sud doneti njihovi birači.

"Ne bih to nazvala krizom u parlamentarnoj većini, već o pojedinačnim stavovima poslanika koji ponekad zaborave gde pripadaju. O tome će ocenu dati njihovi birači", navela je ona.

Prema njenim rečima, većina u parlamentu postoji, bez obzira na to ko je čini, sve dok vladine zakone podržava 126 poslanika.

Tako su, kako je objasnila, budžet ovog puta podržali nezavisni poslanici, koji su prepoznali da je taj zakon podsticajni i socijalni.

Komentarišući zahteve pojedinih predstavnika opozicije za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora kao jedino rešenje za probleme u državi, Slavica Đukić Dejanović je ocenila da su novi izbori realni jedino ukoliko se proceni da je promenjen interes Srbije u odnosu na osnovne državne ciljeve.

"Nema razloga da se sada govori o vanrednim izborima i redovni izbori za Srbiju su najbolje rešenje", rekla je predsdnica parlamenta, uz opasku da su socijalisti, čiji je funkcioner, "uvek spremni za tu utakmicu".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dejanović: Nema razloga za vanredne parlamentarne izbore

Izvor: SrbijaNet.rs, 23.Dec.2009

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić Dejanović izjavila je danas da je vladajuća koalicija stabilna i da nije u krizi i u ovom momentu, ocenila je, nema razloga za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora. "Vladajuća koalicija je politički dosta heterogena.. I da nije

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.