Izvor: B92, 17.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kacin otkazao posetu

Ljubljana -- Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin otkazao je posetu Srbiji zbog neprimerne političke atmosfere i predstojećih izbora.

Izvestilac Evropskog parlamenta za napredak Srbije u približavanju EU, slovenački poslanik Jelko Kacin, otkazao je dugo planiranu posetu Beogradu. Kako saopštava Kacin, poseta planirana za 20. i 21. novembar otkazana je zbog neprimerne političke atmosfere u Srbiji, nastale posle ustavnog referenduma i predstojećih parlamentarnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izbora.

Evropski izvestilac je trebalo da u Srbiji razgovara s vodećim srpskim političarima i predstavnicima civilnog društva zbog potreba priprema dela njegovog izveštaja o napretku Srbije. Kacin će, prema sadašnjim najavama, Srbiju posetiti posle parlamentarnih izbora u januaru.

U Sloveniji se u višednevnoj poseti nalazi delegacija Kancelarije Srbije za priduženje EU, koju vodi direktorka Kancelarije Tanja Miščević.

Na konferenciji za novinare, održanoj sinoć u Ambasadi Srbije u Ljubljani, Tanja Miščević je rekla da je delegacija u Sloveniji razgovarala pre svega o glavnim ciljevima Slovenije tokom njenog predsedovanja EU 2008, ali i o tehničkoj pomoći koju bi Slovenija mogla da pruži Srbiji u njenom približavanju EU i prilagođavanju i prevođenju potrebnih akata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.