Jevtić u poseti opštini Srbica

Izvor: B92, 02.Maj.2013, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jevtić u poseti opštini Srbica

Srbica -- Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić posetio je danas opštinu Srbica i tom prilikom se susreo sa gradonačelnikom Sami Ljuštakuom.

Nakon sastanka u Opštini ministar Jevtić je zajedno sa gradonačelnikom Srbice posetio sela Banje i Suvo Grlo u kojima živi oko 400 pripadnika srpske zajednice.

U selu Banje ministar Jevtić je prvo razgovarao sa građanima o njihovim problemima i potrebama. On je zatim posetio crkvu Svetog Nikole i nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << toga socijalno ugroženu porodicu Kovačević.

U selu Suvo grlo Jevtić je posetio povratničku porodicu Šapić koja trenutno živi u staroj i oronuloj kući a koja će, prema rečima ministra Jevtića, uskoro dobiti svoj dom. Na kraju svoje posete ministar Jevtić razgovarao je sa još jednom povratničkom porodicom Božidara Tomaševića.

"Došao sam ovde kako bi se u direktnom razgovoru sa građanima srpske zajednice upoznao sa njihovim problemima. Ono što ćemo najpre uraditi jeste izgradnja dve kuće za porodice Kovačević u selu Banje i porodicu Šapić u Suvom grlu. Takođe ćemo zajedno sa lokalnom samoupravom zajednički realizovati jedan projekat i u narednom periodu dogovorićemo se sa meštanima koji će to projekat biti,“ kazao je Jevtić.

Jevtić je na novinarsko pitanje da prokomentariše izjavu potpredsednika Vlade Srbije, Aleksandra Vučića, koji je rekao da u Srbici nema Srba odgovorio:

"Nije prvi put da neko od visokih zvaničnika Beograda u javnost iznese informaciju koja nije istinita ili nije u skladu sa realnom situacijom ovde na Kosovu. Ne može se jednom izjavom tek tako izbrisati oko 350 Srba koliko ih živi u opštini Srbica. Srba ima u Srbici i verujem da će ih biti još više i zato pozivam one koji su iz Srbice trenutno raseljeni da se vrate u Srbicu,“ zaključio je Jevtić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Jevtić posetio opštinu Srbica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Maj.2013, 10:42

Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić posetio je opštinu Srbica i sela Banje i Suvo Grlo, u kojima živi oko 400 Srba i najavio izgradnju kuća za dve srpske porodice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.