Jeremić: Ne veže nas nostalgija

Izvor: S media, 06.Sep.2011, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Ne veže nas nostalgija

Srbija ne obnavlja veze sa Pokretom nesvrstanih iz nostalgije, već zbog decenijskog doslednog podržavanja antikolonijalizma i uvažavanja mišljenja većine u globanoj porodici nacija - izjavio je Vuk Jeremić.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je da Srbija ne obnavlja veze sa Pokretom nesvrstanih iz nostalgije, već zato što veruje da se do međunarodne stabilnosti i prosperiteta može doći samo uvažavanjem mišljenja većine u globanoj porodici >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nacija.

Otvarajući prvi panel završnog dela ministarskog sastanka Pokreta nesvrstanih, Jeremić je rekao da će Srbija nastaviti da poštuje ulogu koju je Beograd imao u jačanju solidarnosti i saradnje sa Pokretom nesvrstanih.

Samit nesvrstanih u Beogradu (VIDEO)

Jeremić: U Beogradu dve trećine čovečanstva

"Doterani" parlament dočekuje nesvrstane

Decenijama smo aktivno i dosledno podržavali antikolonijalizam i borbu za nacionalno oslobođenje velikog broja država članica Pokreta nesvrstanih. Takođe smo dali više milijardi dolara pomoći za naše nesvrstane prijatelje - rekao je on.

Za prepodnevni deo plenarnog sastanka prijavili su se da govore predstavnici 26 država.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Završena konferencija nesvrstanih u Beogradu

Izvor: Studio B, 06.Sep.2011

Učesnici dvodnevnog ministarskog sastanka Pokreta nesvrstanih, koji je večeras završen u Beogradu, izrazili su privrženost principima ustanovljenim pre 50 godina ..Učesnici dvodnevnog ministarskog sastanka Pokreta nesvrstanih, koji je večeras završen u Beogradu, izrazili su privrženost principima...

Nastavak na Studio B...

Nastavak skupa nesvrstanih

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Sep.2011

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas da Srbija ne obnavlja veze sa Pokretom nesvrstanih iz nostalgije, već zato što vjeruje da se do međunarodne stabilnosti i prosperiteta može doći samo uvažavanjem mišljenja većine u globalnoj porodici nacija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Jeremić: Srbija se oslanja na nesvrstane prijatelje

Izvor: Blic, 06.Sep.2011

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas da Srbija ne obnavlja veze sa Pokretom nesvrstanih iz nostalgije, već zato što veruje da se do medjunarodne stabilnosti i prosperiteta može doći samo uvažavanjem mišljenja većine u globalnoj porodici nacija. .."Kao deo svoje balansirane...

Nastavak na Blic...

JEREMIĆ: Opredeljeni za dostojanstvenu ulogu

Izvor: Danas, 06.Sep.2011

Srbija ne obnavlja veze s Pokretom nesvrstanih iz nostalgije, već zato što veruje da se do međunarodne stabilnosti i prosperiteta može doći samo uvažavanjem mišljenja većine u globalnoj porodici nacija. Kao deo svoje balansirane i aktivne politike, Srbija će nastaviti da se oslanja na svoje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.