Izvor: S media, 29.Sep.2012, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Ne namećem svoju politiku

Predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN) Vuk Jeremić izjavio je danas FoNetu da nije istina da upravlja Ministarstvom spoljnih poslova Srbije, kao i da ne nameće svoju politiku, demantujući tako pisanje pojedinih medija u Beogradu.

"Sa Ivanom Mrkićem imam korektan odnos, to je odnos uzajamnog poštovanja i uvažavanja, kakav je bio kada sam mu bio nadređeni, a i danas, kada je on meni", objasnio je Jeremić.

On je naglasio da nije tačno >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da je tražio da se revidira odluka Vlade Srbije o budžetu predsedavanja Srbije Generalnom skupštinom UN.

Prema Jeremićevim rečima, njegova plata je za 25 odsto veća od plate ambasadora Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama. Istakao je da prima samo jednu platu, koju je odredila Vlada Srbije.

Jeremić je rekao da mu je "teško da razume potrebu određenog kruga ljudi" da nastave sa organizovanjem medijske kampanje protiv njega.

"Pretpostavljam da je po sredi namera da se kod mene stvori osećaj mučnine, u cilju da promenim odluku o tome da se vratim u Srbiju, ali to se neće desiti", izričit je

Jeremić.

"Nakon godinu dana, pošto se srpsko predsedavanje u Njujorku završi", najavio je Jeremić, "vratiću se u zemlju i zauzeti svoje mesto u parlamentu na koje su me izabrali građani Srbije".

"Verujem da to nekome uteruje strah u kosti, ali šta je tu je, iz svoje kože ne možemo ni ja, ni oni", zaključio je Jeremić.

(FoNet)

Foto: Beta/AP

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.