Jeremić: Loša odluka Makedonije

Izvor: B92, Beta, 18.Okt.2009, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Loša odluka Makedonije

Beograd -- Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je da će odluka Makedonije da uspostavi diplomatske odnose sa Kosovom ugroziti odnose Beograda i Skoplja.

Jeremić je upozorio da je odluka Vlade Makedonije nanela udarac odnosima Beograda i Skoplja i da nema nikakvog smisla pregovarati o granici Srbije sa bilo kojim drugim sagovornikom osim sa Vladom Srbije.

"Ova odluka Makedonije nanela je udarac odnosima Beograda i Skoplja u trenutku kada su oni, na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << inicijativu Srbije, počeli da se popravljaju, posle prošlogodišnje odluke da se prizna jednostrano proglašena nezavisnost Kosova”, izjavio je Jeremić.

Ta odluka je za žaljenje, rekao je Jeremić i ocenio da će ona svakako imati posledice u odnosima između dve države.

"Nema nikakvog smisla pregovarati o granici Srbije sa bilo kojim drugim entitetom, sa bilo kojim drugim sagovornikom, osim sa Vladom Republike Srbije u Beogradu", poručio je Jeremić.

Svi oni koji žele da govore o granici, moraće na kraju da dođu u Beograd i da razgovaraju sa jedinim pravnim, legitimnim sagovornikom, kada je reč o granici Srbije, a to je demokratski izabrana Vlade Republike Srbije, rekao je Jeremić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.