JEREMIĆ: PROGRAM LDP JE AHTISARIJEV PLAN

Izvor: Kurir, 27.Feb.2012, 02:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEREMIĆ: PROGRAM LDP JE AHTISARIJEV PLAN

To jedini programski papir koji ima LDP i zbog toga ja sebe u tom društvu ne mogu da zamislim, rekao je Jeremić

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je večeras da sebe ne bi mogao da zamisli u vladi koju bi činila koalicija Demokratske stranke (DS) i Liberalno demokratske partije (LDP).

"Oni imaju svoj program. To je Ahtisarijev plan. To jedini programski papir koji ima LDP i zbog toga ja sebe u tom društvu ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << mogu da zamislim", rekao je Jeremić, gostujući u Utisku nedelje.

On je naglasio da je politika LDP i pokreta Preokret o Kosovu za njega potpuno neprihvatljiva i nezamisliva. Upitan da li isključuje mogućnost koalicije DS i Srpske napredne stranke (SNS), Jeremić je rekao da na to pitanje može odgovoriti samo kada postane jasno šta je program SNS.

"Moja uloga u budućoj vladi, pogotovo na mestu ministra spoljnih poslova, zavisiće isključivo od toga kakva će spoljna politiku dobiti podršku građana", rekao je Jeremić.

On je napomenuo da njegovo eventualno imenovanje za predsedavajućeg Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN) ne bi predstavljalo smetnju da i dalje bude na funkciji šefa diplomatije i podsetio da je do sada bilo šest takvih slučajeva.

Dok bi Sonja Biserko na mestu ministra spoljnih poslova u narednoj vladi videla Čedomira Jovanovića, Jeremić bi video sebe. Na pitanje za koga bi se opredelio između Borka Stefanovića, Gorana Vejvode, Čedomira Jovanovića ili Aleksandra Vučića, on je odgovorio: "Vuka Jeremića".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.