Ivanović: Nećemo od njih tražiti dozvolu

Izvor: Glas javnosti, Beta, 26.Dec.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Nećemo od njih tražiti dozvolu

PRIŠTINA/BEOGRAD - Vlada Kosova ne isključuje mogućnost da u narednom periodu zabrani ulazak na Kosovo delegacija Vlade Srbije koje „dolaze da bi ojačale paralelne strukture i da bi podsticali lokalne Srbe protiv institucija Kosova - prenela je Beta iz prištinskog dnevnika Koha ditore.

Dnevnik objavljuje izjavu portparola Vlade Kosova Memljija Krasnićija da „jedino institucije Kosova“ odlučuju o dešavanjima na Kosovu.

- Institucije Kosova imaju legitimitet, legalitet >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i pun kapacitet da odluče da li će dozvoliti ili ne bilo koje posete, u ovom slučaju i posete delegacija Srbije - rekao je Krasnići.

„Ima da nas pitaju“

Ta izjava je reakcija na posetu dvojice ministara Vlade Srbije koji su pustili u rad obnovljenu zgradu Pošte u Gračanici. Prema navodima lista, oni su istovremeno izjavama podsticali Srbe da ne poštuju zakone i Ustav Kosova, piše Koha ditore.

- Svaki zahtev, uključujući i zvanične posete, razmotriće se posebno i u zavisnosti od specifičnosti i konteksta doneti konkretna odluka - rekao je portparol kosovske vlade.

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović rekao je juče, povodom najave da bi Vlada Kosova mogla da zabrani posete srpskih zvaničnika Kosovu, da Vlada Srbije „nikada nije, niti će tražiti dozvolu“ prištinskih vlasti da posete Pokrajinu.

Ivanović je rekao da je takva najava iz kosovske vlade za žaljenje.

Ne shvataju

- Izjava pokazuje da kosovski Albanci i dalje daju prednost nacional-šovinstičkim i euforičnim izjavama koje uz to nisu osnovane i teško se mogu realizovati - rekao je državni sekretar.

Ivanović je podsetio da pravni subjektivitet na Kosovu prema međunarodnoj zajednici i dalje ima UN po Rezoluciji 1244 koja je dodatno politički osnažena poslednjim odlukama SB UN.

- Nikada nismo tražili saglasnost niti ćemo je tražiti od Vlade Kosova. Samo smo zahtevali policijsku pratnju zbog nedostatka bezbednosti - naveo je Ivanović i dodao da Priština treba da pravi razliku između te dve stvari.

Prema njegovim rečima, Priština ne može ostvariti svoje pretnje, ali su već stvoreni negativni efekti takvih izjava.

Ivanović je ocenio da bi kosovski zvaničnici trebalo više da vode računa o svojim rečima jer, kako je rekao, „kada se bura napravi teško ju je sanirati“.

- Apelujem na odmerenost i umerenost, a ova izjava pre svega služi za dnevno-političke potrebe - kazao je Ivanović.

Zivi bili pa se uverili.....!!!!!!

Nijednom politicaru ne verujem nista, nasim posebno ali ako tako stvarno misle onda je to u redu i treba tako da se radi, da se zna cije je Kosovo. Kosovo je nase onoliko koliko ga smatramo nasim a ta banda miseva i paova dole mora da zna da Srpskom predstavniku vlasti i bilo kom Srbinu ne treba njihova dozvola za bilo sta dole, oni su dole samo ruzan slucaj, sticaj okolnosti.

ti vasi pacovi(srpski politicari),ima da pitaju,i da traze dozvolu za ulazak u kosova ,kao sto ce za neki dan i srpski proizvodaci,da plate 10%carinu za ulazak u kosovo,dosta je bilo setnja gore dole po kosova,sad smo nezavizna drzava i ne moze svako da seta po kosovo kad mu je volja ,to zna i oliver ivanovic,ali se pravi blesav .

Sefo, bas si me slatko nasmejao sa tvojom izjavom.

Sefo da te ispravim malo, ne kaze se Kosova nego KosovO sa O

a koliko ja vidim pricas dobro Srpski, ti si vise Srbin nego siptar, rodio si se na srpskoj svetoj zemlji Kosovu i Metohiji. Pa ti si prava srbenda sta izvodis tu neke vakele.

Ma ko vas je.. Jovanovice ,videces ti kako ce stvari razvijaju bogami ni centimeter Kosovske zemlje neces moces krenuti bez dozvole MUP Kosove.

Zona Sumraka. Zasto bi iko normalan zeleo da ide na Kosovo? U svakomslucaju, stvar sa kosovom je ZAVRSENA!, Finished, Fin, Finitto, Fertich, the End, Konec... itd...

Druze Ivanovicu, zahtevi kosovske vlade da srpski politicari koji dolaze na Kosovo treba imati dozvolu vlade Kosova nisu za zaljenje. To je legitimno pravo svake drzave pa prema tome i drzave Kosovo. Za zaljenje si ti druze Ivanovicu ili bolje receneo za zaljenje je srpski narod koji postavlja tebe od mesta konduktera na relaciji Pec-Decane na mesto "drzavnog sekretara ".

Sefo, srpski politicari mogu da idu gde zele, ali mene interesira da nam ti to kazes gde ti mozes da ides. Pokusaj da dodjes u srbiju sa tim kosovskim pasosom, da nam pokazes kako ste vi suverena priznata drzava. Kad dodje Tadic ili bilo koji drugi srpski politicar ima da ga guvate kao zjenicu oka svoga da mu se klanjate i sa puta sklanjate, mislim da je to jasno. I nemoj da kad ti se dete razboli da ga vozis na VMA jer tebi ne treba srpska pomoc. Svaki dan pun kombi ide za Beograd a vi se pravite ludi. Zasto se lecite i poradjate u srpskim bolnicama, kad ste tako mocna drzava.

pa sta da trazim u siromasnoj sebiju i u rusiju kad mozemo u bogatstvoj europu i ameriku

- Institucije Kosova imaju legitimitet, legalitet i pun kapacitet da odluče da li će dozvoliti ili ne bilo koje posete, u ovom slučaju i posete delegacija Srbije - rekao je Krasnići.

A ko im je LEGALNO dao taj "legalitet"?

More,ima da trazite dozvolu i oro cete da igrate!

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.