Incko: Podela BiH bio bi trijumf Miloševića

Izvor: Glas javnosti, 05.Apr.2011, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incko: Podela BiH bio bi trijumf Miloševića

BRISEL - Specijalni izaslanik Evropske unije u Bosni i Hercegovini Valentin Incko izjavio je danas u Briselu da je bilo kakav razgovor o raspadu ove države neprihvatljiv i da bi takav ishod predstavljao posthumnu pobedu Slobodana Miloševića.

"To je neprihvatljivo za međunarodnu zajednicu. To bi predstavljao posthumni trijumf Miloševića. Ukoliko bi se u regionu stvorila nova država, to bi bio trijumf (bivšeg lidera bosanskih Srba Radovana) Karadžića", rekao je Incko novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u Briselu.

On je izrazio žaljenje zbog, kako je rekao, tvrdoglavog odbijanja Fudbalske federacije BiH da se reformiše, što je dovelo do suspenzije reprezentacije te zemlje iz međunarodnih takmičenja.

"Veoma mi je žao zbog toga. Ako postoji nekoliko pitanja po kojim se gotovo svi Bosanci mogu složiti, to su evropska agenda i fudbal", rekao je Incko.

Zbog nemogućnosti u poslednjih šest meseci da se formira centralna vlast u BiH, ova država "kasni" za ostatkom regiona u evropskim integracijama, uprkos resursima koji ovoj zemlji nude "ogroman potencijal", rekao je Incko.

"Moramo Bosni dati šansu", rekao je visoki predstavnik u BIH.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.