Izvor: B92, 29.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hasani: Moguća podela Kosova

Priština -- Nait Hasani, funkcioner DPK-a, kaže da je moguće da se međunarodna zajednica odluči za podelu Kosova.

U izjavi za Kosovapres, funkcioner Demokratske partije Kosova je izjavio da bi se međunarodna zajednica mogla odlučiti za podelu Kosova, ali se tome energično usprotivio, tvrdeći da bi ona dovela do novih sukoba na Balkanu.

"Postoji opasnost od podele Kosova, postoji mogućnost da to uradi i međunarodna zajednica, u skladu s političkim okolnostima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na terenu, ako rešenje ne bude bilo moguće naći", kaže on.

"Takva podela je opasna i značila bi novi rat na Kosovu, na Balkanu, u regionu. Takva podela bi pokrenula razmatranje granica, a menjanje granica bi imalo velike posledice za čitav region u ovoj fazi", naveo je Hasani.

Funkcioner partije Hašima Tačija smatra da bi promena granica bila korak ka stvaranju, kako je rekao, prirodne Albanije, i dodao da o tome treba razmišljati za međunarodnim pregovaračkim stolom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.