Izvor: B92, 23.Maj.2010, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filipovska šokirana odlukom suda

Beograd -- Odluka Višeg suda da u aferi "Kofer" nema krivih je skandalozna i šokantna, a pokazuje da institucije u Srbiji nisu nezavisne, kaže Dubravka Filipovski iz NS.

"Odluka suda je takva da građane Srbije vraća u vreme koje bi trebalo da bude iza nas", izjavila je potpredsednica Nose Srbije.

Ona je istakla da je to "još jedan u nizu neoborivih dokaza da je sudstvo podobno, partijsko i da reforma pravosuđa nije zasnovana na kriterijumu stručnosti".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Filipovski je dodala da je neshvatljivo da je kofer postojao, a da sudstvo na osnovu dokaza kojima je raspolagalo, nikada nije reklo ime i prezime osobe koja je odgovorna za tu aferu, "kao da je kofer sa 100.000 evra stigao niodkuda".

"Ako bilo ko iz aktuelne vlasti misli da će se građani Srbije i demokratska javnost pomiriti sa ovakvim odlukama grdno se vara", istakla je potpredsednica NS-a i ponovila da je neophodno sprovesti korenitu reformu društveno-političkog sistema u Srbiji.

Bivši viceguverner Narodne banke Srbije Dejan Simić i funkcioner Socijalističke partije Srbije Vladimir Zagrađanin oslobođeni su u petak optužbe za krivično delo primanja mita u aferi ''Kofer''.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.