Izvor: B92, 04.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve nove vojne brigade

Niš -- U Nišu su formirane dve nove brigade Vojske Srbije. Predsednik Srbije kaže da će započete reforme ojačati vojsku.

Boris Tadić predao je vojne zastave dvojici komandanata, čime su zvanično u Nišu formirane 3. brigada Kopnene vojske i Mešovita artiljerijska brigada. Tadić izjavio je da Vlada Srbije mora da uloži materijalna sredstva u dalju reformu i transformaciju vojske.

"Ubeđen sam da Srbija nema svoju demokratsku budućnost bez svoje vojske. Svi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oni koji su smatarali da Srbija treba da bude slaba, naići će na vrlo jasan odgovor demokratskog rukovodstva ove zemlje", rekao je Tadić.

"Reformama vojska će stalno jačati i podizati svoje borbene potencijale i biti snažan faktor odvraćanja svakoga ko bi ugrožavao bezbednost ove zemlje”, rekao je Boris Tadić u Nišu.

Jedan od najodgovornijih zadataka koji će 3. brigada izvršavati jeste i angažovanje u kopnenoj zoni bezbednosti.

"Treća brigada kopnene vojske ima obavezu da taj odgovoran zadatak izvršava na način koji ne ostavlja mesto nedoumici ni onima koji sa Vojskom dele odgovornost za mir i bezbednost u kopnenoj zoni bezbednosti, ali ni onima koji bi da testiraju sposobnost vojske", rekao je Zdravko Ponoš, načelnik generalštaba.

Boris Tadić ponovio je da će insistirati da pripadnici Vojske Srbije budu dobro materijalno obezbeđeni. On je dodao da će vojska biti i faktor spoljne politike.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.